Bluefive software
Bluefive software
Home of David De Groot
Free software for Windows 9*/NT/2*/XP/V/7/8/10
Utilities and unusual tools
You are here > Miscellaneous/Articles/Trager werken
 Main
 Software
 Miscellaneous
 Links
 About

Divider

10 MANIEREN OM TRAGER TE WERKEN

In computerbladen worden we regelmatig overstelpt met tips en tricks om onze computer beter te doen draaien, met artikels over hoe we het best onze pc onderhouden en wat we moeten doen om problemen te voorkomen. Wij gaan het eens anders doen, en wel met een tiental tips die u vertellen hoe het NIET moet! Tien manieren om langzamer te werken!

1. Sta toe dat er heel veel onnodige executables worden opgestart bij of na het booten: zeer populair zijn Real Player, MSN, ICQ en TaakPlanner. Let er op dat je deze programma's zo weinig mogelijk benut.

Plaats honderden snelkoppelingen op je bureaublad, even zoveel in je Startmenu, maak nieuwe 'Werkbalken' aan om ook die vol te proppen met icoontjes en verplaatst dan je programma's (liefst naar een andere partitie).

3. Voer nooit een defragmentatie uit, ook al lees je in de boekjes wel eens anders. Dat geldt ook voor ondingen als Scandisk en Regclean. Mijd deze zogenaamde 'health' programs! Doe je TOCH een scandisk of defragmentatie, zorg er dan voor dat er een screensaver geactiveerd staat. Ook kunt u terwijl surfen op het internet en software downloaden en praten met uw vrienden via uw favoriete chat-programma. En alles uitprinten.

4. Installeer programma's meermaals, en op verschillende partities als het kan. Verspreiden is de boodschap! Uw register wordt dan eindelijk goed benut, met al die dubbele entries en veelvuldige raadplegingen. Uw computer wordt er gegarandeerd een logge machine van!

5. Zet je Swapfile op een andere partitie, maar niet op een andere fysieke drive. Als het maar een andere naam heeft dan "c". Dit levert een merkbare en algemene vertraging op van alle handelingen op je pc.

6. Stel één van de Iconviews in (Beeld/Grote/Kleine pictogrammen) en wissel regelmatig uw iconen van plaats. Dit zal het register enorm doen zwellen met tonnen van positiedata voor elk icoon in elke folder die u behandelde...

7. Verwijder eerder geïnstalleerde programma's niet via het Configuratiescherm/Software Toevoegen/Verwijderen tooltje, maar door lekker simpel hun folder te deleten. Zo blijven registersleutels onaangetast, drivers en activex-bestanden geregistreerd met het systeem en systeem-libraries onnodig plaats innemen op de harddisk. Maak na het verwijderen de Prullenmand niet leeg: dat is nergens voor nodig.

8. Laat zoveel mogelijk programma's op de achtergrond draaien: hoe meer, hoe liever. Uw computer dient voor iets. Laat bovenop deze soep ook nog een moderne Memory Manager meedraaien, een programma dat zogenaamd het geheugen van uw computer 'optimaliseert', en het onderste uit uw swapfile haalt, je weet maar nooit. Vergeet ook niet van tegelijkertijd een anti-crash programma te activeren, uw firewall te testen en terwijl CD's te branden!

9. Draai MS Office's FastFind (Snelzoeken) op de achtergrond. Het wordt tijdens de Office-installatie default in de Opstart folder geplaatst, en dus moet dat daar alleszins blijven staan! Dit aardige tooltje draait er lustig op los (het 'indexeert' uw systeem) terwijl u nietsvermoedend werkt, en de vertraging op uw computer is geweldig...

10. Selecteer een mooie pattern voor uw bureaublad-achtergond en kies daarna een schitterende JPEG uit uw collectie wallpapers om er bovenop te plaatsen. Je kunt de JPEG eventueel nog stretchen ('spreiden') ook. Dit alles zal de desktop zeer log en traag doen refreshen... ook, omdat het de verschrikkelijke 'Active Desktop' ('Als Webpagina' view) wordt opgestart als neveneffect. (De extra scripts diep in het systeem verweven die je hierdoor activeert zullen constant je handelingen op de pc vertragen).


Verscheen 01/10/2001 in Bits & Bytes Magazine.
Back To Top
Divider
 


 
 Copyright © 1998-2019 - David De Groot - All rights reserved.